tréning

szorongás

Szeparációs

Szabadulj ki az otthonod fogságából és hagyd otthon kutyusodat aggodalom nélkül

Az otthonod nem a börtönöd!

Amikor a kutya a család tagjává válik, senki sem arra vállalkozik, hogy nem tudja majd őt egyedül hagyni.
A szeparációs szorongás mérhetetlenül bekorlátozza a mindennapokat és elszigeteltségre ítéli a gazdit.

 • A frusztráltság és aggódás övezi mindennapjaidat, amikor valahová el kell menned és egyedül kell hagyni a kutyádat?
 • Nem tudsz csak úgy elugrani bevásárolni, vagy szervezett, akár spontán programokon részt venni a családoddal, barátaiddal, mert nincs aki vigyázzon a kutyádra?
 • Félsz a szomszédok panaszkodásától a kutyád állandó ugatása, sírása, vonyítása miatt?
 • Nem győzöd pótolni a kutyád által tönkretett dolgokat a háztartásodban?

Szerezd vissza a szabadságodat, és indulj el otthonról nyugodt szívvel, bűntudat nélkül bármikor, miközben tudod, hogy kutyusod csendben, nyugodtan pihen!

Szabadidő

Vásárlás, edzés, utazás, kikapcsolódás bűntudat nélkül

Megtakarítás

Spórolj a kutyanapközi és/vagy kutyaszitter költségein, valamint a kutyusod által tönkretett tárgyak cseréjére sem kell költened többet

Társasági élet

Találkozz családtagjaiddal, barátaiddal, ülj be egy kávézóba spontán és felejtsd el az állandó logisztikázást

Nyugodt kutya

Légy büszke kutyusodra, aki stresszmentesen, magabiztosan egyedül tud lenni

Egy szeparációs szorongással küzdő kutya rendkívül megviseli mind a gazdit, mind a kutyát. Állandóan szervezni, tervezni kell, hogy mikor ki legyen a kutyával, ami lássuk be, borzasztóan megterhelő és sokszor igen nehezen kivitelezhető. Szívességkérések családtól, ismerősöktől, hogy vigyázzanak a kutyára, míg dolgunk van, a rendszeres napköziztetés vagy kutyaszitter költségeiről nem is beszélve. Mindemellett ott van az örökös aggódás a kutya jóllétéért, hiszen senki sem akarja kutyusát szorongani, stresszelni látni.

Bármilyen reménytelennek is tűnik a jelenlegi helyzeted, van egy jó hírem: van kiút a végeláthatatlan kétségbeesett hétköznapokból! A Te kitartásoddal, türelmeddel, szerető gondoskodásoddal, és a tréning során alkalmazott elismert, bevált módszerrel együtt sikerülhet leküzdeni a kutyusod szeparációs szorongását!

Egyszerű, strukturált, lépésről lépésre tréning program személyre szabva

1. lépés

Felmérés

A felmérés célja, hogy videóhíváson keresztül részletesen átbeszéljük a kutyád hátterét, a nehézségeket, amikkel küzdesz, illetve megbizonyosodjunk arról, hogy valóban szeparációs szorongással van dolgunk.

Ezután néhány egyszerű feladattal meghatározzuk a kutyusod jelenlegi küszöbértékét, és a kiindulási pontot a tréninghez.

A gyakorlatot követően a felmérő kiértékelése alapján átbeszéljük a következő lépéseket, és a tréning program pontos menetét. A felmerülő kérdéseidre is választ kapsz, mindent alaposan megbeszélünk.

A felmérés Zoomon keresztül történik és általában 60-90 perces.

Lehetőséged van a felmérésre külön is jelentkezni, hogy eldönthesd, neked való-e a Tréning Program. Ha ezután a közös tréning mellett döntesz, a felmérés ára levonásra kerül a program árából.
Ha azonban úgy érzed, hogy egyből a Nyugodtan Otthon Egyedül Tréning Program mellett kötelezed el magad, a program árába a felmérés is bele tartozik.

A felmérés díja 15.000 Ft.

2. lépés

Nyugodtan Otthon Egyedül Tréning Program

Ha a felmérés során megbizonyosodtunk arról, hogy a kutyusod szeparációs szorongással küzd, és úgy döntesz, hogy szeretnéd őt átsegíteni a szorongáson, és visszakapni a szabadságodat, akkor a Nyugodtan Otthon Egyedül Tréning Program a következő lépés.

A program teljes mértékben online zajlik, videóhíváson keresztül tartjuk meg az alkalmakat. Ez a leghatásosabb módja ugyanis, hogy adott időben lássuk a kutyád reakcióit, viselkedését, így biztosítsuk, hogy ne felerősítsük a szorongását, hanem hatékonyan segítsük őt túljutni rajta. Fokozatosan, apró lépésekkel haladunk, hogy kutyusod egyre több és több időt tudjon nyugodtan egyedül maradni otthon.

A tréning minden esetben kényszer-, büntetés- és félelemmentes módszerrel zajlik.

Győzzük le együtt a szeparációs szorongást!

3. lépés

Utánkövetés

A Tréning Program elvégzése után sem maradsz magadra!
Ha szükségét érzed még a támogatásnak a gyakorlásokhoz, úgy erre is van lehetőséged.

Két utánkövető program is segíti a további fejlődést, hogy magabiztosan, kételyek és hibák nélkül tudd folytatni a szabadság felé vezető utadat – ameddig csak jónak látod.

Ha elakadtál, vagy elbizonytalanodtál, nem kell egyedül kitalálnod, hogyan tovább. A szakértői és támogató mentorálás és a tréningtervek a rendelkezésedre állnak majd ugyanúgy, ahogy a Tréning Program során a korábbiakban is.

Amit a tréning nyújt Neked, hogy elérd az eredményeket, amikre vágysz:

 • felmérés, konzultáció
 • félelemmentes módszer, a kutyád tempójában haladunk
 • teljeskörű támogatás a képzés ideje alatt
 • teljes figyelem, amely csak rátok irányul
 • személyre szabott tanácsok
 • rugalmas időpont egyeztetés
 • oktatás az otthonod kényelmében, online, így nem kell utazással, készülődéssel töltened az idődet
 • professzionális, képzett tréner

Gyakran ismételt kérdések

A szeparációs szorongás lényege, hogy a kutya nem tud nyugodtan egyedül maradni otthon. Ha a tréner jelen van, hogyan is dolgozzunk az egyedüllét elviselésén? Emiatt a legjobb és legbiztonságosabb az online tréning, ráadásul így rugalmasabb a tréning alkalmakat és az időbeosztást tekintve.

A viselkedés módosításra nincs garancia, de mindaddig, amíg a kutyának szeparációs szorongása van, és nem valamilyen egészségügyi probléma húzódik a háttérben, vagy egyéb viselkedészavar, addig ez a módszer működik a reménytelennek tűnő esetekben is – kortól, fajtától és súlyosságtól függetlenül. A kutyák értő-érző lények, ezért számos tényező befolyásolhatja az eredményeket, mind a tréning folyamán, mind a tréning elvégzése után is. Sajnos ebből kifolyólag nem tudok ígéretet tenni semmilyen konkrét eredményre, azonban azt megígérhetem, hogy mindent elkövetek, hogy Te és kutyusod sikerélményekkel és szorongásmentesebb élettel gazdagodjatok.

Nagyon nehéz megjósolni, hogy mennyi időbe telik a kutyádnak leküzdeni a szeparációs szorongást. Rengeteg dologtól függhet: a probléma súlyosságától, hogy mióta él így a kutya, egyéb külső tényezőktől, a genetikától, a gyakorlás rendszerességétől, és még sorolhatnánk. Mivel a félelem leküzdése, sőt, az érzelmi reakció megváltoztatása a célunk, ez időt vesz igénybe. Ez nem egy gyors folyamat, de az biztos, hogy a módszernek, amivel együtt dolgozunk, a legnagyobb esélye van a sikerre. Az átlagos eredmények alapján elmondható, hogy sok gazdi már 2-3 órára magára tudja hagyni a kutyáját 6 hónap alatt.

Nem. Minél többször hagyod félni, pánikolni a kutyádat, annál nehezebb dolgunk lesz a tréning során, hiszen bevésődnek a félelmetes élmények. A szeparációs szorongás nem oldódik meg magától, leginkább eszkalálódik, azaz egyre rosszabb lesz. Érdemes már a kölyökkutya érkezése utáni első napokban elkezdeni dolgozni azon, hogy a kiskutya megtanuljon nyugodtan egyedül maradni.

Nem. Nagyon fontos, hogy a kutyusod csak annyi ideig maradjon magára, amennyi idővel még meg tud bírkózni egyedül, azaz még nem stresszel, pánikol. A tréning feladatai apró lépésenként építik fel, hogy egyre több és több időt tudj elmenni otthonról, és így kutyusod is egyre több és több időt tudjon nyugodtan egyedül maradni. Minden más alkalommal fel kell függeszteni a kutya egyedüllétét, máskülönben a várt eredmények elmaradnak. Ezért kiemelkedő fontosságú, hogy csak a tréning feladatok gyakorlása közben, a megszabott ideig legyen egyedül hagyva a kutyusod. Ez igényel némi tervezést, szervezést, de nem lehetetlen. Sok gazdi a barátok, családtagok, vagy kutyaszitter, kutyanapközi segítségével oldja meg a felügyeletet.

Semmiképp sem javaslom. Ezzel a módszerrel azt kockáztatod, hogy még jobban szorong majd utána, még nehezebb lesz megbirkóznia az egyedülléttel. A másik lehetőség, hogy úgy tűnik, elmúlt a pánik, a szorongás, holott csak a tanult tehetetlenség miatt nincs látszatja a korábbi viselkedésének, de ettől még a kutyád egyáltalán nincs jól.

A tréninghez stabil internetkapcsolatra, egy laptopra és/vagy tabletre, mobiltelefonra és webkamerára lesz szükséged. Ezen kívül nem kell beszerezned semmilyen speciális eszközt.

Amikor szorongásról, pánikreakcióról van szó – különösen, ha kifejezetten erős -, határozottan javasolt az állatorvossal beszélni a helyzetről. Hatalmas segítség lehet a kutyának és a gazdinak is, és a tréning eredményességét is nagyban befolyásolhatja, ha a kutya gyógyszeres kezelést kap. Kétségtelen, hogy a gyógyszeres kezelés a megfelelő viselkedésmódosítási módszerrel együtt alkalmazva a leghatékonyabb a szeparációs szorongás leküzdésében. Érdemes azonban tudni, hogy időbe telhet a kutyád számára a megfelelő gyógyszer megtalálása, illetve az adagolás beállítása. Az ideális gyógyszer és annak napi adagja pedig biztosan nem fogja zombivá tenni kutyádat – és nem is ez az állapot a céljuk.

Tréning Programok

Nyugodtan Otthon Egyedül

6 hetes tréning program

 • 60-90 perces előzetes felmérés, konzultáció
 • elkötelezett tréner, aki 6 héten át támogatja minden lépésedet
 • heti 5, azaz összesen 30 személyre szabott tréning terv
 • heti 1×45 perces közös tréning (Zoomon keresztül)
 • a gyakorlásaid videóanyagának áttekintése, kiértékelése
 • folyamatos támogatás a tréning ideje alatt, hogy a felmerülő kérdésekre és problémákra azonnali választ kapj
 • támogató segédanyagok
 • tudás, hogy a későbbiekben önállóan is tudj boldogulni

A Tréning Program ára:
120.000 Ft

Hónapról hónapra

4 hetes tréning program

 • Előfeltétel: 6 hetes Nyugodtan Otthon Egyedül Tréning Program
 • hónapról hónapra megújítható tréning program, amíg eléred a célodat, vagy amíg úgy érzed, hogy szükséged van a teljeskörű támogatásra
 • elkötelezett tréner, aki segíti minden lépésedet
 • heti 5, azaz összesen 20 személyre szabott tréning terv
 • havi 1×45 perces közös tréning (Zoomon keresztül)
 • a gyakorlásaid videóanyagának áttekintése, kiértékelése
 • folyamatos támogatás a tréning ideje alatt, hogy a felmerülő kérdésekre és problémákra azonnali választ kapj

A Tréning Program ára:
40.000 Ft

A szabadság szele

4 hetes tréning program

 • Előfeltétel: 6 hetes Nyugodtan Otthon Egyedül Tréning Program
 • hónapról hónapra megújítható tréning program
 • elkötelezett tréner, aki támogat
 • heti 5, azaz összesen 20 személyre szabott tréning terv
 • folyamatos támogatás a tréning ideje alatt, hogy a felmerülő kérdésekre és problémákra azonnali választ kapj

A Tréning Program ára:
15.000 Ft

Jelentkezés Szeparációs Szorongás Tréningre

info@mindogmind.com

+36705100879

Szeparációs Szorongás Pro Tréner

Mester Tréner

Szép Gabriella